Destek Eğitim Nedir ? Destek Eğitim Süreci Nasıl İlerler ?

image

Destek Eğitim Nedir ? Destek Eğitim Süreci Nasıl İlerler ?

Destek eğitim, sağlık kurulunun ve Rehberlik Araştırma Merkezinin hazırlamış olduğu raporlarla alınan eğitime ek olarak bireyin gereksinimlerine göre okullardan, hastanelerden ve rehabilitasyon merkezlerinden alabileceği eğitim hakkının sunulmasıdır.

Destek eğitim süreci ikamet ettiğiniz il genelindeki herhangi bir çocuk psikiatriden randevu almakla başlar. Bu randevu sağlık bakanlığı 182 hattı veya MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) üzerinden alınabilmektedir. Hastanedeki randevuda bireyin ihtiyacına göre hekimlere yönlendirilir ve takriben 10-15 gün sonrasında sağlık kurulu raporu düzenlenmiş olur. Böylece birey hastaneden tıbbi tanısını alır.

Sağlık raporu düzenlendikten sonra eğer birey okula gidiyorsa okulunun bağlı olduğu, eğer okula gitmiyorsa ikamet adresinin bağlı olduğu Rehberlik Araştırma Merkezinden değerlendirme randevusu almaktadır. Verilen randevuda öğrencinin gelişimi değerlendirilmektedir.  Buradaki değerlendirme sonrasında da takriben 10 gün içinde rapor düzenlenip birey adına destek eğitim kararı çıkarılmaktadır. Çıkan son raporla eğitsel tanı da alındıktan sonra size en uygun rehabilitasyon merkezine başvurup destek eğitimden faydalanabilirsiniz.